• F
    fishfacs

    Is there a way to add custom Alarm Levels to use with my own events, rather than the stock "important", "safety", etc ones?

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    Hi.

    Sorry to drag up this old topic, but I had something very similar happen to me last week and this was the most relevant topic that came up in search.

    When I upgraded to 3.6.0 last week, all of my email template ftl's for my excel reports disappeared causing the reports to stop working.

    What is the correct directory to store these templates in so they don't get removed between updates?

    posted in User help read more
  • F
    fishfacs

    Hello,

    I'm trying to have two values on the Y access of a graph. They are within the same numeric range. (0-100ish)

    For example, I have a motor where I monitor Amps, and Hz of the motor speed controller over a period of time which can be selected by the date bar.

    I can add Amps alone, and I can add Hz alone, but as soon as I try to add them together using different series, the page comes up blank.

    Its also worth noting that I can add the Amps from multiple motors on different series, so I'm guessing it is a conflict with the units of Hz and A being on the same Y axis.

    Below is the relevant code I'm using:

    <ma-point-values point-xid="DP_motoramps" values="MotorAmps" from="dateBar.from" to="dateBar.to" rollup="{{dateBar.rollupType}}" rollup-interval="{{dateBar.rollupIntervals}} {{dateBar.rollupIntervalPeriod}}">
    </ma-point-values>
    
    <ma-point-values point-xid="DP_motorvfd" values="MotorHz" from="dateBar.from" to="dateBar.to" rollup="{{dateBar.rollupType}}" rollup-interval="{{dateBar.rollupIntervals}} {{dateBar.rollupIntervalPeriod}}">
    </ma-point-values>
    
    <ma-serial-chart  style="height: 100%; width: 100%" series-1-values="MotorAmps" series-1-title="Motor AMPS" series-2-values="MotorHz" series-2-title="Motor Hz"  legend="true" balloon="true" export="true">
    </ma-serial-chart>
    

    Also, while I'm on the topic, I've noticed that when I mess up the syntax in any way, the preview in the page editor just shows up blank. Is there any log or debugger I can use to determine what is causing it not to render?

    Thanks for the help.

    posted in User help read more
  • F
    fishfacs

    Disregard. It started working as intended following a server reboot.

    Thanks.

    posted in User help read more
  • F
    fishfacs

    Bump

    Sorry to drudge this back up. I was encountering the same problem, and the above solution does not appear to work for me.

    The pages work fine in the root menu, but as soon as I add them to a menu folder, then refuse to render.

    I have the above file added to my public file-store with the string, and this is referenced in the menu items configuration?

    Anything else I can try?

    posted in User help read more
  • F
    fishfacs

    Hello,

    I've created a few dashboards that work exactly as I need them. When I create a menu item linking to those pages, that also works fine. But as soon as I put those links into a folder on the menu, the pages turn up blank.

    Any ideas what I'm doing wrong?

    posted in Dashboard Designer & Custom AngularJS Pages read more
  • F
    fishfacs

    Hello,

    I was playing around with the dashboard builder today, and I noticed that if you stack two <ma-serial-chart> objects on top of each other, and set them both to style="height: 50%; width: 100%", the result will be as expected: Two charts taking up the entire screen width, and half of the screen height.

    The problem is if you expand the date bar. This seems to cause the charts to both start to increase their height indefinitely. They don't stop until the page is reloaded.

    Interesting quirk. Not sure if its just me.

    posted in User help read more
  • F
    fishfacs

    Hello,

    I have a MangoES box. It is storing point historical data in an internal NoSQL database. I have configured backups to be made at appropriate intervals, as per the help file.

    At the end of the help document regarding automatic backups, there is the following line:

    "It is highly recommended that you copy these zip files (either manually or by some automated means) to an offsite location."

    Does anyone have a recommended way of doing this automatically? One option is that I have a remote FTP server I could send the zip files to, but I'm not sure how to go about that. I also have access to a number of cloud drives, if that is easier.

    Thanks in advance.

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    Sorry if this has been asked, but where are the log files for excel report generation. Some reports take longer than others, and I'm curious if there is a way to display and diagnose what functions are holding the report generation process up?

    posted in User help read more
  • F
    fishfacs

    I figured it out. There was a typo in my URL. Thanks for this.

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    I put the data point in exactly as above. Not as an import; just manually. I get the following error when I click the green Test Value checkbutton.

    "java.lang.IllegalArgumentException: Illegal character in opaque part at index 6: https://www.timeanddate.com/sun/usa/denver"

    My knowledge of regular expressions is not great. Any ideas on what I missed?

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    Hello,

    I'm trying to get sunrise and sunset times for my local area into a data point. I know that there are plenty of websites that serve this data in various forms and there are probably various different ways to approach this.

    I am just wondering if anyone has done anything like this before and what the recommended approach would be before I attempt it. I tried the forum search, but I didn't find any applicable results.

    Any suggestions?

    Thanks,

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    Nevermind. I rebooted the server and it started working as intended.

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    Hello,

    I have a virtual data source with a number of data points I want the operator to change by periodically setting manually.

    The virtual data points are analog. No logging is needed. The only time their value changes is manually from the operator (it is a seed value used in some other formulas). I think I have set everything up correctly, except for one thing I can't figure out.

    When I set the value, it seems to round up to two decimal places no matter how I set up the data point.

    So when I go to "Data Point Details" screen to set the value to 0.056837 it always sets it to 0.06 no matter what.

    The only place I can see to change anything like that is the "Text Render Properties" when I'm setting up the value. I have it set to Analog type and the Format is 0.000000.

    What am I missing?

    Thanks in advance

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    I figured meta tags was the way to go.

    Ideally I would like separate tags for hour of day (0-23), minute (0-59), day (0-31) month (1-12) year (yyyy) .

    So, five tags.

    I would set up a modbus publisher so the PLC's can query in and sync up times once per day.

    It would be nice to get them as close as possible (within the minute), but to-the-second precision isn't needed.

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    Hello,

    Sorry if this has been asked before. I tried searching.

    Is it possible to put the time and date into an internal/virtual tag so I can publish it to other devices that don't support NTP?

    Thanks,
    -FF

    posted in How-To read more
  • F
    fishfacs

    Hello,

    I've been using the Mango HMI software for a little while now on an energy project. Essentially, I have Mango poll the energy meter every hour, for a value that increments on power consumption. This way I can roll up the datapoints over a 24 hours period and see the accumulated usage on a daily basis. I've set it up, and it works well.

    The problem I'm having, is periodically the network will go down for a day or so and Mango will miss updates. When the connection is finally reestablished, the newest datapoint has all the accumulated consumption from the period of time the communication was down. The side effect of this, is that it looks like a huge zig-zag on the line diagram. If the communications are down long enough, it can cause the Y axis on the line diagrams to stretch out of hand.

    In my application, it is acceptable to smooth out these anomalies for the purposes of reporting.

    So far the only way I've found to "smooth" this line is to log into the old interface (v2), export the datapoints over the relevant period, do the math myself, and manually insert an estimated "fake" reading at the halfway point. This works, but it is time consuming and not something I can delegate to someone less technically inclined.

    Is there a simpler way to do this?

    posted in User help read more
  • F
    fishfacs

    Hello.

    Thanks for all the feedback. Sorry for the slow reply as I was forced to get sidetracked for a bit.

    I did open the web console and loaded a pie chart. It spat out a JS error, which I didn't record. I think its moot now anyway, as it sounds like this was an known issue that was corrected in the last update.

    I checked for updates as advised above. There was one for mangoUI (6.4.0 to 6.4.2). This corrected the pie chart rendering, along with a few other issues.

    Cheers

    posted in User help read more
  • F
    fishfacs

    Hello. I have a problem where pie charts are not rendering on the dashboard. They do not render even in the examples, play area, or live dashboard. The pie chart object appears to be present, as I can see the drop down icon (download, save as, etc), but the chart itself is a blank white space.

    I've used enough different examples from the tutorial and forums to think there must be something wrong with the rendering.

    All other chart types appear to display fine.

    posted in User help read more