• I
    iaininglis

    hi

    i have noticed that my data point log every 15 minutes (i set it this way) but it is not like at 0,15,30,45 mins past the hour. it just seems to be from when i started the logging.

    is there a way to Quantize the logging so that it will be at these intervals instead of 9,24,39,54??

    posted in User help read more
  • I
    iaininglis

    hi

    i seem to be getting the same constant alarm from my bacnet data source - 'Bacnet_ECC_CP1': Cannot send a request in the socket listener thread.

    the points are all reading and collecting data but my alarm report list keeps growing with this alarm.

    do you know what is causing this?

    thanks
    iain

    posted in BACnet4J general discussion read more
  • I
    iaininglis

    hi

    i have set up a bacnet i/p data source but when i tried to to do bacnet discovery i get the following error 'Address already in use: Cannot bind'

    how do i solve this issue?

    thanks
    iain

    posted in BACnet4J general discussion read more
  • I
    iaininglis

    Hi

    I've been having a recent issue and I'm in the need for some help, if there's someone who can help it will be greatly appreciated.

    Situation:

    I've set up a DGBox and I have 1 serial modbus RTU line connected via one of the USB ports using an RS-485-USB converter (http://www.ftdichip.com/Support/Documents/DataSheets/Cables/DS_USB_RS485_CABLES.pdf).The modbus devices I have connected are a Socomec Diris A10 electricity meter (http://www.socomec.com/range-multi-function-meter_en.html?product=/dirisa10_en.html) and also a Novus Digirail-4C Digital Input Counter (https://novusautomation.co.uk/acatalog/digirail_4c_modbus_io.html).

    When the Data Source is enabled and i have only the electricity meter connected i get readings back, although i always get fault messages like 'Feb 12 16:57 - No response from slave 1 (8024 occurrences, most recent at 07:31:18)'. When i have only the digirail connected i get a similar outcome. But when i connect both i get no readings at all, just fault messages on both devices.

    Data Source Configuration is as follows,
    Bit Rate, 9600
    Flow control in, none
    Flow control out, none
    Data bits, 8
    Stop bits, 1
    Parity, Even
    Encoding, RTU
    Echo, Off
    Concurrency, Slave
    Timeout, 500 ms
    Retries 3

    A10 Meter (26 data points)
    slave address, 1
    baud, 9600
    parity, even
    stop bits, 1
    data bits, 8

    Digirail (2 data points)
    slave address, 11
    baud, 9600
    parity, even
    stop bits, 1
    data bits, 8

    I did have slave addresses of 1 & 2 but that also did not work so i changed one of them to see of it helped, but it did not. Devices are being polled at a 30 seconds frequency.

    I really don't know what is going on.

    Hope you can help me out.

    Thanks
    Iain

    posted in User help read more
  • I
    iaininglis

    i have an rs485 to usb cable connected to electricity meter and the device has installed correctly.

    the files (rxtxcomm.jar & rxtxservial.dll) that i downloaded with mango have been put in the place where it says but i cannot select a port to scan.

    any ideas?

    posted in Modbus4J general discussion read more
  • I
    iaininglis

    the pc that i have mango running on was very slow so i copied the whole directory over to a new pc.

    I ran mango, imported all my data sources, etc. this was all ok.

    but wen i went to see historic data there was no readings!! it has just started again! is there a way import this existing data to the new installation?? if so how do i do it?

    please help me!!!

    posted in User help read more
  • I
    iaininglis

    New to mango here so it may sound like simple/ silly question but I have tried to access my mango server on one computer from another computer on the same local network.

    I typed in the ip address (xxx.xxx.xx.xx:8080/) and it did not work. Am I doing this wrong or can it not be accessed remotely? I would think it should be available over a network.

    Please help!

    posted in User help read more