• M
    Mikael

    Thank you for your help.
    I am kind of new to programming and automation but on the way of learning, so maybe this is a newbie question.
    Do you mean I have to buy an usb/zwave stick or is it possible to implement the razberry board from z-wave-me also into mango? Which data source is used with zwave?

    posted in User help read more
  • M
    Mikael

    Hi! Im running mango on a raspberry pi. I want to start controling and collecting data from my zwave devices. Is this possible ? Anyone here who are running zwave communication in mango? I have a razberry device installed on my pi. Is it possible to implement this in mango? / Mikael

    posted in User help read more
  • M
    Mikael

    I have the original 2.5 amp powersupply for raspberry Pi3 , so shouldnt be the problem in this case.

    posted in User help read more
  • M
    Mikael

    Hello again! I baught an externaly powered usb hub today and plugged in my usb/serial adapter. I have only tested a short time sofar but , the polling in mango is working perfectly. So it seem to have solved my problem. Proberbly the voltage level is to low from the Pi usb outputs like you said.

    Thank you phildunlap and craig for your guidance and help with this "pain in the ass problem of mine" .

    posted in User help read more
  • M
    Mikael

    Hey . I have been searching for a answer for a few days with the new information I got from you, to solve my problem. No luck so far thou. I have been monitoring dmesg when i get error like you said. It looks like this:

    [177933.336023] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [177936.967285] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [177939.391069] ftdi_sio ttyUSB0: usb_serial_generic_read_bulk_callback - urb stopped: -32
    [177997.635468] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178012.491447] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178014.356323] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178022.094132] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178030.387082] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178037.685084] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178194.498338] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178211.858300] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178224.504454] ftdi_sio ttyUSB0: usb_serial_generic_read_bulk_callback - urb stopped: -32
    [178230.219091] ftdi_sio ttyUSB0: usb_serial_generic_read_bulk_callback - urb stopped: -32
    [178296.276900] ftdi_sio ttyUSB0: usb_serial_generic_read_bulk_callback - urb stopped: -32[178330.143037] ftdi_sio ttyUSB0: usb_serial_generic_read_bulk_callback - urb stopped: -3
    [178382.466934] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    [178388.017523] ftdi_sio ttyUSB0: failed to get modem status: -32
    And goes on and on if I try to reset the connection in Mango. One strange thing is that it seems to work perfect if you poll manually in "Point locataor test " in mango. I never get any error when I do the polls manually nomatter how many times i try it. I havent tested any other program with modbus yet. I will try to find a good modbus master software. Do you know any good one working with Rpi 3?

    //Mikael

    posted in User help read more
  • M
    Mikael

    Hello again, and thanks for taking time helping me.

    Yes, it is updating correcly for about 1-2 minutes no matter what updatarate and timeout i set. I get correct values. But then stops and i get the fault message. Yepp it has RX/TX leds and you see its updating correcly those first minutes. But then you see like 8-9 fast blinks from rx/tx leds and the fault message in m2m.

    I will try what you are suggesting tomorow and see what happens. I will come back when I have tested.

    posted in User help read more
  • M
    Mikael

    Hi. I recently got myself a raspberry PI. I was thinking of running a web server with modbus communication in Mango M2M. I have a FTDI usb/serial converter connected to my PI. The problem is that i am getting this error message constantly after a few minutes of polling:

    "com.serotonin.modbus4j.exception.ModbusTransportException: com.serotonin.modbus4j.sero.messaging.TimeoutException: request=SerialMessage [modbusMessage=ReadCoilsRequest [slaveId=1, getFunctionCode()=1, toString()=ReadBinaryRequest [startOffset=0, numberOfBits=1]]]"

    I have been running the same communication with Mango M2M in Windows 10 for a long time with the same FTDI converter and it has been working perfectly. So the problem seem to be in Linux/Rasbian OS .
    I have been googling this problem but havent find anything that have been working properly
    My modbus RTU setting are:
    Updaterate: 30s
    Timeout: 500ms
    Retries: 2
    Has anyone any idea what the problem is?

    Thanks in advance //Mikael

    posted in User help read more